СЛЕД 9-ЧАСОВО ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ ПАРЛАМЕНТЪТ ПРИЕ НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ

СЛЕД 9-ЧАСОВО ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ ПАРЛАМЕНТЪТ ПРИЕ НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ

![alt](/images/stories/narodnoto sabranie.jpg)След 9-часово извънредно заседание вчера, парламентът прие на второ четене промените в Закона за здравното осигуряване. Решено беше здравните услуги, които ще се покриват от НЗОК, да бъдат разделени на два пакета – основен и допълнителен. Те ще се определят с наредба на министъра на здравеопазването, която ще може да се актуализира веднъж годишно в срок до 31 октомври на съответната година.
Парламентът прие още, че гражданите, които не внесат до края на годината дължимите си здравни вноски за последните години, трябва да заплатят всички дължими вноски за 5 години назад. Народните представители отхвърлиха идеята на правителството здравноосигурителни права да се възстановяват със заплащане на всички дължими здравни вноски от въвеждането на модела на здравно осигуряване у нас преди 15 години.
Отхвърлено беше и предложението на министъра за увеличаване с двама представители на държавата в Надзорния съвет на НЗОК. Управляващи и опозиция гласуваха заедно и приеха, че членовете остават девет, както досега.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists