СПЕЦИАЛНА ЗАСТРАХОВКА ЗАЩИТАВА МЕДИЦИТЕ ОТ АГРЕСИЯ

СПЕЦИАЛНА ЗАСТРАХОВКА ЗАЩИТАВА МЕДИЦИТЕ ОТ АГРЕСИЯ

Застраховка защитава медиците от агресия. Български лекарски съюз и ЗК “Лев Инс” подписаха споразумение за партньорство, осигуряващо за първи път защита и правни консултации  при случаи на посегателство над медици.

От специално създадената застраховка “Злополука на лекари и медицински персонал при или по повод изпълнение служебните им задължения” може да се възползват, както всички лекари, членове на Български лекарски съюз, така и всички заети в здравния сектор у нас.

“Над 55% от медиците са подложени на агресия. Ако някой агресира срещу тях, ще бъде преследван от закона”, заяви председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. Той беше категоричен, че целта на Съсловната организация е била да подсигури добри условия на застраховане, които освен обезщетения ще осигурят и правна защита. “Всичко това има и своята превантивна роля”, завърши д-р Маджаров.

“По повод 27- ми май - Денят на спешната помощ даряваме безплатни медицински застраховки за всички служители на Спешната медицинска помощ за София и областта”, обяви изпълнителният директор на ЗК “Лев Инс” Павел Димитров. И обясни, че застраховката включва правни консултации и правна помощ. “Трябва да е ясно, че в държавата трябва да има ред", коментира още той.

Застраховките за спешните медици от София-град и София-област важат до края на годината и влизат в сила веднага.

“Служителите, които от днес са защитени са 666”, посочи д-р Георги Гелев, директор на ЦСМП. По думите му пет са случаите на физическа агресия от началото на година, предимно в Самоков, а след тях четирима служители са напуснали системата.

Застраховката “Злополука на лекари и медицински персонал при или по повод изпълнение служебните им задължения”  може да бъде сключена индивидуално от всеки лекар и служител на системата или за цялото лечебно заведение. За тази цел трябва да бъде посетен офис на застрахователя за уточняване на подробностите.

В случай, че дадено лечебно заведение се възползва от застраховката от “Лев Инс” безвъзмездно ще проверят информационната му сигурност и ще дадат съвети за подобряването й.

Повече подробности за застраховката може да намерите в линка: https://www.lev-ins.com/produkti/zastrakhovki-zlopoluka/zlopoluka-na-lekari-i-medifinski-personal-pri-ili-po-povod-iz-lnenie-na-sluzhebnite-im-zad-lzheniya/
Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists