СЪЗДАВА СЕ УПРАВЛЯВАЩ КОМИТЕТ ПО ФИНАНСИРАНЕ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

СЪЗДАВА СЕ УПРАВЛЯВАЩ КОМИТЕТ ПО ФИНАНСИРАНЕ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

altПарламентът взе решение към министъра на здравеопазването да бъде създаден Управляващ комитет по финансиране на здравеопазването във връзка със Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) и Министерството на здравеопазването (МЗ).
Споразумението осигурява консултантска помощ за полагане на основите за изпълнение на Националната здравна стратегия 2014-2020, като предоставя помощ на МЗ да оцени и разработи възможности за промени в областта на финансирането на здравеопазването и заплащането на услугите в здравния сектор, както и да разработи предложения за реформи в сектора на лекарствените продукти и за въвеждане на електронно здравеопазване с цел подобряване на ефективността, равнопоставеността, финансовата защита и дългосрочната устойчивост на системата на здравеопазването.
Управляващият комитет ще получава консултации от банката при избора на възможни варианти за реформа в здравния сектор, на които да се даде приоритет и ще бъде информиран от СБ и екипа за управление на проекта за напредъка на ключовите етапи от изпълнението му и постигнатите междинни резултати.
Членове на Комитета ще бъдат представители на основните заинтересовани страни – администрацията на МС, МЗ и МФ, НЗОК, НСИ и Националния център по опазване на общественото здраве и анализи. За председател на Управляващия комитет правителството определи зам.-министъра на здравеопазването д-р Адам Персенски.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists