УПРАВИТЕЛНИТЕ СЪВЕТИ НА БЛС, БЗС И НЗОК ПРОДЪЛЖАВАТ ПРЕГОВОРИТЕ ЗА НРД 2010

УПРАВИТЕЛНИТЕ  СЪВЕТИ НА БЛС, БЗС И НЗОК ПРОДЪЛЖАВАТ ПРЕГОВОРИТЕ ЗА НРД 2010

Д-р Емил Райнов подаде оставка

Преговорите за НРД 2010 на ниво експертни групи продължават. Постигнатите договорености ще се приемат от управителните съвети на страните по договарянето всяка седмица – за това се договориха на вчерашната среща двете институции.
След проведения УС на касата, д-р Емил Райнов уведоми договорните партньори, че подава оставка от поста председател. На негово място е избран д-р Евгени Душков – представител в УС на здравноосигурените лица. Разговорите със съсловните организации продължиха под председателството на д-р Душков.
УС на НЗОК информира управителните съвети на БЛС и БЗС за параметрите на внесения от НЗОК проект за Бюджет на институцията за 2010 г. Подчертано бе, че разговорите с Министерството на финансите по окончателните параметри на Бюджета на НЗОК продължават.
При добър диалог и разбирателство управителните съвети постигнаха реално съгласие по конкретни текстове от НРД 2010 в раздела „Контрол и санкции”. След окончателното финализиране на преговорите по тази глава трите страни ще информират съвместно медиите. Това ще се установи като практика в договорния процес.

Quo Vadis брой 2 от 15.03.2019 годинаSatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists