ВЪЛНА ОТ ЛЕКАРСКИ ПРОТЕСТИ ЗАЛЯ СТРАНАТА

ВЪЛНА ОТ ЛЕКАРСКИ ПРОТЕСТИ ЗАЛЯ СТРАНАТА

ПЛОВДИВСКИТЕ ЛЕКАРИ СЕ ВКЛЮЧИХА МАСОВО В ЕФЕКТИВНИЯ ПРОТЕСТ

lekari plovdiv protestБлизо 500 лекари и пациенти протестираха пред сградата на РЗИ-Пловдив. Медиците пуснаха в небето бели, зелени и червени балони, като заявиха, че те символизират колегите им, напуснали страната. Д-р Георги Кръстев, председател на Регионалната колегия на БЛС каза, че на 24 февруари са написали писмо до премиера Борисов и до председателя на НС Цецка Цачева със становище за готвените промени, но още не са получили отговор. Писмото, разпечатано в стотици екземпляри, ще полети във въздуха, вързано с балоните, с надеждата, че ще отиде директно до министър-председателя, допълни д-р Кръстев. В писмото се казва: „Ние, европейските лекари от Регионалната колегия в Пловдив, заявяваме, че при промяна на модела на финансиране от бюджетно към фондово здравеопазване в годините, медицинската общност е брутално изнасилвана от изпълнителната и законодателна власт, и сме поставени в условие на хронично недофинансирана здравна система и непрекъснато променяща се нормативна база”. Лекарите подчертаха, че ще участват активно в организирания от БЛС протест на 6 април пред Министерски съвет.

ЦЯЛАТА ДЕКЛАРАЦИЯ НА РЛК-ПЛОВДИВ можете да прочетете: ТУК

ВИДЕОТО МОЖЕ ДА СВАЛИТЕ ОТ ТУК:

ПЛЕВЕНСКИТЕ ЛЕКАРИ ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ

lekari pleven protestОбщопрактикуващите лекари от Плевен и областта протестираха на 30 март пред Втора поликлиника. На митинга медиците изразиха недоволството си от здравната реформа и заявиха, че няма да отворят кабинетите си, докато не се решат проблемите им.
"Нас ни превърнаха в администратори и вече е почти невъзможно да упражняваме нашата, лекарската професия. Искаме да бъдем чути, да получим ясни наредби, чрез които се подобрява качеството на медицинската услуга. Пациентите да виждат в нас лекари, а не администратори", заяви д-р Петя Дакова, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в областта. Тя подчерта, че лекарите няма да работят с документи по здравната каса и се извини от името на медицинското съсловие пред плевенчани за неудобствата. "Не сме виновни, не ние сме „лошите”. Протестираме с идеята, че ще подобрим именно качеството на обслужване", каза д-р Дакова.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists