ВТОРА ЖЕРТВА И ШЕСТ НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС У НАС

ВТОРА ЖЕРТВА И ШЕСТ НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС У НАС

Втора жертва ишест нови случая на коронавирус у нас. Те са регистрирани във Военномедицинската академия и Националната лаборатория. Общо потвърдените стават 37 в България. Това заяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Състоянието им е средно тежко, без да се налага интубация, добави той.

На редовния брифинг на ВМА той съобщи, че днес са изследвани 157 проби в София, 9 във Варна и 17 в Стара Загора. Тези във Варна и Стара Загора са дали отрицателен резултат. Във ВМА има 9 настанени със средно-тежко състояние.

По-рано днес беше съобщено,че74-годишният мъж, който бе настанен в „Пирогов“ и при който беше потвърден COVID-19 е починал. Пациентът бе приет в лечебното заведение в тежко здравословно състояние на 8 март. Той е страдал от тежки хронични белодробни проблеми, информират от здравното заведение.

На 11 март почина съпругата му - 66-годишна жена, която също бе с положителна проба за коронавирус. Тя постъпи в "Пирогов" с тежка двустранна пневмония. Пациентката е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция. Въпреки извършените интензивни реанимационни мероприятия, лекарите не са успели да спасят живота ?.

Повече може да видите ТУК

Източник:




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists