ЗА ПЪРВИ ПЪТ БЛС ПОДГОТВИ ГОТОВ ВАРИАНТ НА НРД-2014, ЩЕ ГО ПРИЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДЕН СЪБОР

ЗА ПЪРВИ ПЪТ БЛС ПОДГОТВИ  ГОТОВ ВАРИАНТ НА НРД-2014, ЩЕ ГО ПРИЕМЕ НА   ИЗВЪНРЕДЕН СЪБОР

style="text-align: justify;">

19 ОКТОМВРИ – 20-тият ЮБИЛЕЕН ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАР ЩЕ БЪДЕ ОТБЕЛЯЗАН ТЪРЖЕСТВЕНО

От 18 до 20 октомври т.г в гр.Равда /Хотел Сол Несебър ризорт/, Българският лекарски съюз ще проведе своя 58-и извънреден Събор. За първи път съсловната организация ще подготви свой проект за НРД-2014, който ще бъде обсъден и приет от делегатите на Събора. Готовият вариант ще бъде представен на НЗОК и ще съдържа нови предложения, свързани с ПИМП, СИМП и някои клинични пътеки. Няма да има драстични финансови искания, но ще се настоява за повече средства при критично недофинансирани дейности. Проектът беше изпратен на регионалните колегии за обсъждане и публикуван на сайта на БЛС на 11.10 т.г.

__ДНЕВНИЯТ РЕД НА СЪБОРА – ТУК:__

Денят на Св.Иван Рилски – Чудотворец, който тази година се чества и като 20 юбилеен Ден на българския лекар, ще бъде отбелязан тържествено на 19 октомври от 19.30 ч. На традиционна церемония с концерт, ще бъдат връчени отличията на лекарите, излъчени от Регионалните колегии на БЛС като носители на почетен знак „Лекар на годината” – сребърен. Ще има удостоен лекар за изявен професионализъм и издигане престижа на БЛС, от средите на болничните директори ще бъде излъчен „Мениджър на годината”. Почетен знак „Златен” е отреден за лекар с „Изключителен принос в развитието на българската медицина”, а кулминацията ще бъде голямото отличие „Лекар на годината” 2012.

На тържествената вечер са поканени ръководството и депутатите от Комисията по здравеопазване към НС, министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова, останалите съсловни организации, представители на пациентските организации, видни наши партньори, лекари и общественици от цялата страна.

Очаква се Съборът да приключи своята работа в края на деня на 20 октомври т.г./неделя/. Ръководството на БЛС ще обяви пред медиите новоприетия вариант на НРД-2014 през следващата седмица.

Работата на Събора, както и тържествената церемония за Деня на лекаря са отворени за всички медии.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists