ЗА ШЕСТИ ПЪТ СЕ ПРОВЕДОХА ТРАДИЦИОННИТЕ „МОЛЛОВИ ДНИ”

ЗА ШЕСТИ ПЪТ СЕ ПРОВЕДОХА ТРАДИЦИОННИТЕ „МОЛЛОВИ ДНИ”

1 04 06 2016За шеста поредна година по инициатива на Великотърновската лекарска колегия от 3 до 5 юни се проведоха станалите вече традиция „Моллови дни". Този път акцент в честванията бе 170-ата годишнина от рождението на д-р Димитър Моллов – съосновател и пръв председател на Българския лекарски съюз от 1901 г. Събитието беше организирано съвместно с Областна администрация Велико Търново и Община Елена и се състоя в хотел „Севастократор" в Арбанаси.
Д-р Янка Минчева, председател на РК на БЛС в старата столица, откри тържествата. Тя припомни, че д-р Моллов, освен основател на БЛС, е и първият български академичен преподавател, основател на БЧК, Александровска болница, БАН, кмет на София и министър на народната просвета. „По време на неговото заместник-председателство на БЛС, Българското книжовно дружество се превръща в Българска академия на науките. Освен това той полага и основите на сестринството” допълни д-р Минчева и призова да не се забравя делото на учителя.
Гости на форума бяха зам.-кметът на Велико Търново Йордан Димитров, председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев, зам.-председателят на БЧК д-р Валентин Пеев, членове на Управителния и на Националния съвет на БЛС, гости от румънската лекарска колегия на окръг Телеорман, гр. Александрия, начело с председателя д-p Сорин Киpя, медици от цялата страна. Връчена бе и специално изработената награда - плакет с почетна грамота за медик с особени заслуги към медицината и лекарската професия. На паметника на д-р Моллов в родното му село Беброво бяха поднесени венци в знак на признателност за делото му.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists