ЗАПОЧНА VI-ИЯТ НАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС НА БЛС С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ

ЗАПОЧНА VI-ИЯТ НАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС НА БЛС С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ

Започна VI-ият Национален конгрес на Български лекарски съюз с международно участие - „Политики в здравеопазването“. Форумът стартира със сесия посветена на следдипломна квалификация и продължаващо обучение на лекарите. Сред лекторите в нея са акад.  Лъчезар Трайков, проф. Христо Бозов, проф. Добромир Димитров, проф. Милена Станева и др. Днешната програма предвижда още сесии на тема: : Комуникация в и извън съсловието, като гаранция за лекарския  авторитет и Ролята на професионалната организация.

Водещи експерти от страната и чужбина, сред които президента и вицепрезидента на Европейския съюз на медицинските специалисти (UEMS), генералният секретар на Постоянния комитет на европейските лекари (СРМЕ), президентът на Световната медицинска асоциация (WMA) и др., са сред участниците във форума. 

Утре конференцията продължава с интересни сесии, сред които: Профилактични програми в здравеопазването, Европейски и Национален противораков план – политики за превенция и скрининг, Международни политики и модели за финансиране на здравеопазването. След края на сесия 7 „Политики и модели на финансиране в здравеопазването в България“, с участието на  д-р Иван Маджаров – председател на БЛС проф. Христо Хинков – министър на здравеопазването, Асен Василев - министър на финансите, д-р Йорданка Пенкова - подуправител на НЗОК и др, участниците ще приемат Меморандум за сътрудничество.
Lastest news


SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists