БЛС С КЛЮЧОВА РОЛЯ В РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ПРОЕКТ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПСИХОЛОГИЧЕСКА ПОДКРЕПА НА МЕДИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ

БЛС С КЛЮЧОВА РОЛЯ В РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ПРОЕКТ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПСИХОЛОГИЧЕСКА ПОДКРЕПА НА МЕДИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ

След началото на епидемията от Ковид-19 у нас група млади ентусиасти стартират инициативата „Happy Doctors“, насочена към медиците участващи в борбата с пандемията.

Тя представлява уеб базирана платформа, чрез която, изложените на извънреден стрес медицински работници, могат да се свържат със специалисти, готови да им окажат безвъзмездна психологична подкрепа с най-високите стандарти в сферата.

Над 35 са психолозите, психиатрите и психотерапевтите, които се включват в проекта като доброволци и са готови да дадат своя принос в борбата с Ковид като подкрепят своите колеги.

https://happydoctors.orgе адресът, на които медиците могат да получат необходимата помощ като изберат от редица специалисти и уговорят лично всички детайли по провеждане на сесиите за подкрепа.

"Нашата роля е да се грижим за лекарите, за подобряване условията им на труд и подкрепа във всеки един аспект. Подобен проект изцяло покрива философията ни и подпомага усилията за постигане на поставените цели" - сподели председателят на на БЛС д-р Иван Маджаров "А когато инициативата идва от толкова вдъхновени, социално отговорни и дейни млади хора, можем само да изпитваме радост и да им помогнем", добави още д-р Маджаров.

"Достигането до медиците е предизвикателство"- разказва Момчил Даскалов, инициатор и главен двигател на проекта - " Представителите на т.нар. помагащи професии като лекари, пожарникари, полицаи най-трудно търсят подкрепа, докато са отдадени на всички нас. Затова изключително много сме благодарни на БЛС за съдействието и разчитаме, че с общи усилия ще постигнем нашата цел и все повече и повече медици ще се възползват от предоставената им възможност."

Идеята е инициативата "Happy doctors" да се наложи като устойчив проект за подпомагане на медиците и във времето да даде своя принос и за по-добрата грижа към пациентите.

Още информация можете да намеритеТУК




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists