ИНСТИТУЦИИ, СЪСЛОВНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ПАЦИЕНТИ В ДИСКУСИЯ ЗА РЕФОРМИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

ИНСТИТУЦИИ, СЪСЛОВНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ПАЦИЕНТИ В ДИСКУСИЯ ЗА РЕФОРМИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

altalt„Ще подкрепяме НПО в усилията за по-качествено здравеопазване и връщане на доверието на пациентите в системата на здравеопазване и професионалистите, работещи в нея, както се надяваме и НПО да подкрепя Лекарския съюз в каузите, за които се бори като остойностяване на медицинския труд, задържане на младите лекари в пределите на страната, а с днешна дата – и недопускане намаляване цените на клинични пътеки,” се казва в обръщението на председателя на БЛС д-р Венцислав Грозев за откриването на Пети национален конгрес на пациентските организации, който събра представители на институциите, съсловните организации и пациентите във „Витоша Парк Хотел”, София, в периода 29-31 май 2015 г.
Конгресът протече под формата на дискусия, на която бяха обсъдени важни за здравната система въпроси – реформата в организацията на здравеопазването и лекарствената политика, както и качеството на здравната система. Председателят на НПО д-р Станимир Хасърджиев представи данни от проучване сред пациентските организации от членската мрежа на НПО по отношение на промените в здравеопазването. От резултатите стана ясно, че над 80% от реципиентите виждат спешна нужда от реформа в сектора.
„Ако работим като един екип, нещата ще се случат”, каза министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. Освен него, активно участие в дискусиите взеха и председателят на Комисията по здравеопазване към Народното събрание д-р Даниела Дариткова, зам.-председателят на БЛС д-р Галинка Павлова, подуправителят на НЗОК д-р Димитър Петров, председателят на Български фармацевтичен съюз д-р Илко Гетов, изпълнителният директор на ArPharm г-н Деян Денев, представители на съсловни организации, експерти, представители на индустрията и членове на над 80 пациентски организации от цяла България.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists