ПРАВИЛА И РЕД НА УС НА БЛС ЗА СЪГЛАСУВАНЕ НА "ИЗИСКВАНИЯ НА НЗОК ПРИ ИЗДАВАНЕ НА ПРОТОКОЛИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЛЕЧЕНИЕ ПО КОНКРЕТНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ И ГРУПИ ЛЕКРСТВЕНИ ПРОДУКТИ"

Правила и ред  на Управителния съвет на Български лекарски съюз за съгласуване на „Изисквания на НЗОК при издаване на протоколи за провеждане на лечение по конкретни заболявания и групи лекарствени продукти“ по чл. 61, ал. 3 от Националния рамков договор № РД-НС-01-2 от 1 септември 2023 г. за медицинските дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз за 2023-2025 г.

Приети на заседание на Управителния съвет на Български лекарски съюз, проведено на 02.04.2024 г. 

1. След получаване в БЛС на искане от НЗОК за съгласуване на проект на нови изисквания, съответно за актуализиране на съществуващи такива, проектът, заедно с всички придружаващи материали се:

a) изпращат за становище на председателя на борда по специалност към БЛС по чл. 20б от Устава на БЛС, от чийто обхват е провежданото лечение на конкретното заболяване;

б) публикуват на интернет страницата на БЛС за обсъждане и обществена консултация с лекарите за срок от 14 дни, за което се уведомяват членовете на УС на БЛС и Районните колегии на БЛС. Електронният адрес за изпращане на становища и предложения е: blsus@blsbg.com.

2. Доклад за получените становища от бордовете по специалности по т. 1, б. „а)“, и справка за постъпилите предложения от обществената консултация по т. 1, б. „б)“ се изготвят от Отдел „Експерти НРД и здравно законодателство“ към Български лекарски съюз и се предоставят на членовете на УС на БЛС. 

3. На първото си присъствено заседание, след изтичане на срока за обсъждане и консултация по т. 1, б. „б)“, УС на БЛС разглежда материалите по т. 2 и взема съответно решение.

4. В съответствие с решението на УС на БЛС по т. 3, председателят на БЛС изпраща отговор на управителя на НЗОК.

Правила и ред на УС на БЛС за съгласуване на „Изисквания на НЗОК при издаване на протоколи за провеждане на лечение по конкретни заболявания и групи лекарствени продукти“ от 1 септември 2023 г. за МД между НЗОК и БЛС за 2023-2025 г.



Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists