НЕСЪОТВЕТСТВИЕТО МЕЖДУ ДАННИТЕ, ПОСТЪПИЛИ В НЗИС И ТЕЗИ ПОДАДЕНИ В МЕСЕЧНИТЕ ЕЛЕКТРОННИ ОТЧЕТИ НА ЛЕКАРИТЕ КЪМ НЗОК, НЯМА ДА СЕ СЧИТА ЗА ОСНОВАНИЕ ЗА НЕЗАПЛАЩАНЕ НА ОТЧЕТЕНА И ИЗВЪРШЕНА ДЕЙНОСТ ЗА МЕСЕЦ ЮНИ

НЕСЪОТВЕТСТВИЕТО МЕЖДУ ДАННИТЕ, ПОСТЪПИЛИ В НЗИС И ТЕЗИ  ПОДАДЕНИ В МЕСЕЧНИТЕ ЕЛЕКТРОННИ ОТЧЕТИ НА ЛЕКАРИТЕ КЪМ НЗОК,  НЯМА ДА СЕ СЧИТА ЗА ОСНОВАНИЕ ЗА НЕЗАПЛАЩАНЕ НА ОТЧЕТЕНА И  ИЗВЪРШЕНА ДЕЙНОСТ ЗА МЕСЕЦ ЮНИ

Само за месец юни 2022 г., при установено несъответствие между данните постъпили в НЗИС и данните от месечните електронни отчети към НЗОК (XML файлове) на изпълнителите на извънболнична медицинска помощ последното няма да се смята за основание за незаплащане на отчетена и извършена дейност за месеца.

Това се разбраха по време на среща в Министерство на здравеопазването председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, членове на  УС на БЛС, председателят на НС на НЗОК доц. Васил Пандов и управителят на НЗОК проф. Петко Салчев.

И още: По време на срещата бяха обсъдени новите изследвания и дейности по Наредба 8. Стана ясно, че до подписването на нов Анекс към НРД 2020-2022, където ще бъдат разписани сроковете за действие на новите приложения,  ще се работи по досегашните условия за профилактика и диспансеризация.

Уточнено беше още, че няма да се изисква разпечатване на бланки с номер 3, 3А, 6 освен при поискване от контролен орган по време на проверка.




Code Health TV
SatHealth
Акадаемия за продължаващо медицинско обучение
Medicalnews
Клъстър
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

Mеждународни партньори

Iamra
Световната медицинска асоциация (WMA - World Medical Association)
Eвропейска федерация на лекарите на заплата (FEMS)
CPME (Постоянен комитет на европейските лекари)
UEMS (Европейски съюз на лекарите специалисти)